Waste for Warmth

Isolasjonsprodukter for mennesker i sårbare områder

Waste for Warmth er vårt humanitære innovasjonsprosjekt hvor vi resirkulerer plastavfall lokalt, for å lage isolasjonsprodukter for mennesker i sårbare områder.

Polyflossteknologien er sentral, og polyflossmaskinen bruker varm sentrifugalekstrudering for å fiberisere avfallsplasten slik at den får isolerende egenskaper. Prosjektet er et samarbeid mellom Field Ready Turkiye, The Polyfloss Factory og Ingeniører Uten Grenser, hvor IUG har prosjektledelsen. 

I 2020 begynte vi sammen med partnerne å utvikle og teste en ny tilnærming til vinterisolering av telt i flyktningleirer. Siden den gang har prosjektet utviklet og testet ulike resirkulerte plastisolasjonsprodukter for en rekke type husly, ved hjelp av flere IUG oppdrag. 

I 2021 sendte Waste for Warmth en polyflossmaskin til Gaziantep, Tyrkia og etablerte en forsknings- og utviklingshub som drives av Field Ready Turkiye-teamet. Field Ready-teamet har fokusert på å utvikle og levere isolasjonsløsninger for de millioner av flyktninger som bor i midlertidige leirer i Syria og nabolandene. Ved hjelp av polyfloss-maskinen og andre plastgjenvinningsmaskiner har teamet utviklet flere isolasjonsløsninger, inkludert utvendige og innvendig isolasjonspaneler, gulvfliser og soveposer. I slutten av 2021 gjennomførte Waste for Warmth sin første pilot som leverte utvendige isolasjonspaneler til den franske bistandsorganisasjonen ACTED. Panelene ble installert på utsiden av 13 boliger i Nord-Syria, og mottakerfamiliene rapporterte alle at isolasjonspanelene økte innetemperaturen og reduserte utgiftene til brensel i de kaldere månedene. Siden den gang har flere husly blitt isolert med både innvendige isolasjonspaneler og gulvfliser i samarbeid med bistandsorganisasjonen Watan.   

I 2022 fortsatte Waste for Warmth å etablere nye prosjekter for å bedre beskyttelse mot kulde for syriske flyktninger, samt identifisering av andre mulige samarbeidspartnere rundt i verden. I september 2022 ble ytterligere to Polyfloss-maskiner sendt til Nepal. Den ene er plassert hos FabLab Nepal og er en del av et prosjekt for å utvikle byggmaterialer av gjenvunnet plast.. Den andre maskinen er plassert hos Green Decision Labs and Research, en nepalsk sosial entreprenør dedikert til urban bærekraft og grønn virksomhet. 

I 2023, har Field Ready Turkyie resirkulert 30 tonn plast til gulvfliser som er installert i husly for flyktninger i Nordvest-Syria. Polyflossmaskinen har blitt oppgradert til å kunne prosessere PET-plast, noe som er viktig en rekke steder i verden uten panteordninger og systemer for avfallshåndtering.  I Nepal har Green Decision Labs and Research tatt polyflossmaskinen aktivt i bruk og utforsker nye produkter og markeder for resirkulert plast. Sammen med World Vision Nepal har de satt i gang et større prosjekt hvor polyfloss benyttes til isolasjon av skoletak, for å beskytter skolebarna mot ekstrem hete, kulde og støy.

Sluttrapport til Innovasjon Norge ble levert desember 2023 og kan leses her.
Sluttrapportering til Handelens Miljøfond ferdigstilles i juni 2024.

Prosjektet er støttet av

 

Isolasjonsprodukter for mennesker i sårbare områder Isolasjonsprodukter for mennesker i sårbare områder Isolasjonsprodukter for mennesker i sårbare områder

 

Contact 


Nima kontakt

Nima Nemati Saeid

Prosjektleder

nima  
Mobile: 943 32 553

 

Powered by Cornerstone