Grønne jobber i Mali

Grønne jobber i Mali

Skolebenkproduksjon av plastavfall i Mali - I samarbeid med Strømmestiftelsen

Mali er et land i Vest-Afrika som står overfor både alvorlige utfordringer med plastavfall og en kontinuerlig økende arbeidsledighet som nå er på over femti prosent. Basert på disse utfordringene har vår samarbeidspartner, Strømmestiftelsen, satt opp et plastgjenvinningsanlegg for å produsere skolebenker. Skolebenken er laget av plastplater og stålstøttestruktur, og produksjonen bruker ca 25 kg plastavfall. Anlegger skal skape arbeidsplasser både under innsamlings- og omsmeltingsprosessen.

For å støtte dette arbeidet engasjerte Ingeniører Uten Grenser høsten 2019 et team som samarbeider for å utføre en analyse av prosess og HMS ved et eksisterende plastgjenvinningsanlegg i Burkina Faso. Målet var å finne forslag for å forbedre anleggets prosesser og HMS- tiltak, samt å planlegge hvordan man skal kunne kopiere den eksisterende prosessen og bygge et nytt, tilsvarende plastgjenvinningsanlegg i Burkina Faso.

Fra januar 2020 har prosjektet samlet inn og resirkulert 27 251 kilo plast til å bli 1329 skolebenker og 1127 pulter. I tillegg har man oppnådd en økt bevisstgjøring av avfallshåndtering både blant innbyggere og myndigheter, skapt arbeidsplasser, redusert synlig plastforsøpling og bidratt til å redusere antallet dyr som dør av å spise plast gjennom et bedre system for avfallshåndtering.   

Contact 


Nima kontakt

Nima Nemati Saeid

Prosjektleder

nima  
Mobile: 943 32 553

 

Powered by Cornerstone